Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2017

Φιλολογική τηλεόραση

Πολλά έχουν ειπωθεί για την τηλεόραση: 
"Εκείνο που κυρίως καταναλώνουν σήμερα οι άνθρωποι είναι τη-λε-ό-ρα-ση. Και μέσα από την τηλεόραση καταναλώνουν, δι' αντιπροσώπου, τη φαντασίωση μιας ζωής που θα ήταν λεφτά, σεξ, εξουσία και βία." - Κορνήλιος Καστοριάδης 

"Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση." - Umberto Eco 

"Η τηλεόραση έχει τεράστια ευθύνη στο μούδιασμα των πνευματικών και ηθικών ικανοτήτων των σύγχρονων ανθρώπων, επειδή είναι όργανο εξουσίας και καθαυτό εξουσία η ίδια." - Πιερ Πάολο Παζολίνι 

 ...ωστόσο υπάρχει και αυτό που λέμε "εκπαιδευτική τηλεόραση", γι αυτό παρακάτω γίνεται μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα πιο αξιόλογα* βίντεο που αφορούν τη φιλολογία: συνεντεύξεις, εκπομπές, ταινίες... και η λίστα ανανεώνεται συνεχώς (για να δείτε το περιεχόμενο της λίστας, επιλέξτε τις τρεις γραμμές πάνω αριστερά και διαλέξτε το βίντεο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε).

*Τονίζεται: αξιόλογα. Εδώ ΔΕΝ θα βρείτε βίντεο που αφορούν "τη μαγεία, τους θρύλους, τα μυστικά, τις συνωμοσίες, το μοναδικό, ανεπανάληπτο και ανεξήγητο" γύρω από το ελληνικό τάχα φαινόμενο. 

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΗ φωτογραφία μου
Θεσσαλονίκη
Είμαι φιλόλογος -πρόσφατα ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Πολιτική Ιστορία (ΑΠΘ). Στα ενδιαφέροντα μου ανήκει η μελέτη της γλώσσας, η θεωρία της λογοτεχνίας και η παγκόσμια ιστορία. Προσπαθώ να μεταδώσω το πάθος μου για τη φιλολογία και την ελληνική γλώσσα στους μαθητές, Έλληνες και ξένους, ενώ παράλληλα ασχολούμαι με την έρευνα, αναλαμβάνω μεταφράσεις, όπως και την επιμέλεια βιβλίων. Mπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της παρακάτω φόρμας, τοποθετώντας τα στοιχεία σας. Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

Φόρμα επικοινωνίας:

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *