Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2011

Βιογραφικό

Λίγα -και σχετικά με το αντικείμενο του ιστολογίου- λόγια για μένα:


Γεννήθηκα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Το 2010 πέρασα στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας (ΔΠΘ) και ακολούθησα τον τομέα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών. Το 2014 πήρα υποτροφία από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και συμμετείχα στο θερινό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Ναυπλίου, το οποίο και ολοκληρώθηκε με ταξίδι στις ΗΠΑ. Το 2015 πέρασα, κατόπιν εξετάσεων, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Πολιτική Ιστορία και Στρατηγικές Σπουδές" του τμήματος Πολιτικών Επιστημών (ΑΠΘ) και ολοκλήρωσα τη διπλωματική μου με τίτλο: "Ρομαντικός μιλιταρισμός: από τις απαρχές ως τον σημερινό κόσμο". Το παρόν διάστημα εκπονώ διδακτορική διατριβή στο ίδιο τμήμα με υποτροφία του ΙΚΥ. 

Κατά το διάστημα 2012-2014 εργαζόμουν εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Κομοτηνής, για τη σχολική χρονιά 2016-2017 στον Οδυσσέα - Σχολείο Αλληλεγγύης και μέχρι τη σχολική χρονιά 2017-2018 παρέδιδα ιδιαίτερα μαθήματα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, έχω επιμεληθεί βιβλία για τις εκδόσεις "σοφία" και "ΕΝΕΚΕΝ" και έχω εργαστεί ως υποστηρίκτρια διοργάνωσης στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης για τις χρονιές 2017 & 2018. Για να ολοκληρώσω με τον (μαγικό) κόσμο του βιβλίου, τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχω και συντονίζω τη Λέσχη Ανάγνωσης Φεμινιστικής Λογοτεχνίας στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Με συνοδεία την περιέργειά μου, έχω παρακολουθήσει σεμινάριο προφορικής ιστορίας του ΙΑΠΕ, σεμινάριο δημιουργικής γραφής και αναγνωστικών εμψυχώσεων του ΔΠΘ, όπως και σεμινάριο επιμόρφωσης 28 ωρών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 – XENIOS ZEUS για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Πέρα από τα αγγλικά, μιλάω πολύ καλά τα ισπανικά και τα γερμανικά και στον ελεύθερό μου χρόνο καταπιάνομαι με την html και κάνω και την blogger: δημιούργησα το παρόν ιστολόγιο στα φοιτητικά μου χρόνια (2011) και έκτοτε φροντίζω να το ενημερώνω συχνά με προσωπικά μου άρθρα. 

Τρόπος επικοινωνίας:
e-mail: philologikitheorisi@yahoo.gr


2 σχόλια:

  1. Το ιστολόγιό σας δεν μου ήταν γνωστό, το βρήκα εντελώς τυχαία και δεν καταλαβαίνω το εξής: αν και κάνω αναζητήσεις ερασιτεχνικά εδώ και πολλά χρόνια για διάφορα παρεμφερή θέματα της ελληνικής γλώσσας, οι μηχανές αναζήτησης δεν το έχουν εμφανίσει μετά το έτος δημιουργίας του.
    Εν πάση περιπτώσει, το ιστολόγιο είναι εξαιρετικό και όχι μόνο για τη γλώσσα, αλλά γενικότερα. Απλότητα, ταχύτητα, περιεχόμενο και αισθητική είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματά του.
    Ένα από τα καλύτερα που έχω δει. Μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Το ιστολόγιο δεν είχε ανέκαθεν αυτήν τη σχεδίαση. Τα τελευταία χρόνια έχω μάθει να χειρίζομαι τη γλώσσα html, όπως και τεχνικές SEO που συνέβαλαν -ως ένα σημείο- στη βελτιστοποίησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

About Me Σοφία Τατίδου - Φιλόλογος και Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών (ΑΠΘ). Ερευνητικά ενδιαφέροντα: γλώσσα, πολιτική και εξουσία, κοινωνική ιστορία και κινήματα. Mπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της παρακάτω φόρμας, τοποθετώντας τα στοιχεία σας. Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

Φόρμα επικοινωνίας:

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *