Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2011

Βιογραφικό

Λίγα λόγια για μένα...


Γεννήθηκα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Το 2010 πέρασα στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), ακολούθησα τον τομέα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών. Το 2014, πήρα υποτροφία από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και συμμετείχα στο θερινό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, το οποίο ολοκληρώθηκε με ταξίδι στις ΗΠΑ. Το 2015 πέρασα, κατόπιν εξετάσεων, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Πολιτική Ιστορία και Στρατηγικές Σπουδές" του τμήματος Πολιτικών Επιστημών (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και ολοκλήρωσα τη διπλωματική μου με τίτλο: "Ρομαντικός μιλιταρισμός: από τις απαρχές ως τον σημερινό κόσμο". Το παρόν διάστημα εκπονώ διδακτορική διατριβή στο ίδιο τμήμα με υποτροφία του ΙΚΥ. 

Κατά το διάστημα 2012-2014 εργαζόμουν εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Κομοτηνής, για τη σχολική χρονιά 2016-2017 στον Οδυσσέα - Σχολείο Αλληλεγγύης και μέχρι τη σχολική χρονιά 2017-2018 με ιδιαίτερα μαθήματα στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή. Έχω επιμεληθεί βιβλία για τις εκδόσεις "σοφία" και "ΕΝΕΚΕΝ". Πέρα από τα αγγλικά, μιλάω πολύ καλά τα ισπανικά και γνωρίζω τα στοιχειώδη στα γερμανικά. Τέλος, συμμετείχα στη λεξικογραφική ομάδα του Dial-G (Diachronic Interactive Lexicon of Greek), στην ερευνητική ομάδα προφορικής ιστορίας του ΙΑΠΕ (Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού) και σε πλήθος ημερίδων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Δημιούργησα αυτό το ιστολόγιο στα φοιτητικά μου χρόνια (2011) από αγάπη για το αντικείμενό μου και φροντίζω να το ενημερώνω συχνά με προσωπικά μου άρθρα. 

Τρόπος επικοινωνίας:
e-mail: philologikitheorisi@yahoo.gr
2 σχόλια:

  1. Το ιστολόγιό σας δεν μου ήταν γνωστό, το βρήκα εντελώς τυχαία και δεν καταλαβαίνω το εξής: αν και κάνω αναζητήσεις ερασιτεχνικά εδώ και πολλά χρόνια για διάφορα παρεμφερή θέματα της ελληνικής γλώσσας, οι μηχανές αναζήτησης δεν το έχουν εμφανίσει μετά το έτος δημιουργίας του.
    Εν πάση περιπτώσει, το ιστολόγιο είναι εξαιρετικό και όχι μόνο για τη γλώσσα, αλλά γενικότερα. Απλότητα, ταχύτητα, περιεχόμενο και αισθητική είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματά του.
    Ένα από τα καλύτερα που έχω δει. Μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Το ιστολόγιο δεν είχε ανέκαθεν αυτήν τη σχεδίαση. Τα τελευταία χρόνια έχω μάθει να χειρίζομαι τη γλώσσα html, όπως και τεχνικές SEO που συνέβαλαν -ως ένα σημείο- στη βελτιστοποίησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφήAbout Me Σοφία Τατίδου - Φιλόλογος και Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών (ΑΠΘ) στη Σύγχρονη Ιστορία. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: γλώσσα, πολιτική και εξουσία, μελέτη του φύλου, κοινωνική ιστορία και κοινωνικά κινήματα. Mπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της παρακάτω φόρμας, τοποθετώντας τα στοιχεία σας. Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

Φόρμα επικοινωνίας:

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *