Κυριακή, Ιουλίου 03, 2016

Σαν σήμερα αλά φιλολογικά!

-Σαν σήμερα το 1883 γεννήθηκε ο Φραντς Κάφκα, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα, γερμανόφωνος και εβραϊκής καταγωγής. Σπούδασε νομική, αλλά η λογοτεχνία ήταν το μεγάλο πάθος του και έτσι φρόντιζε να κάνει δουλειές με ευέλικτο ωράριο, ώστε να μπορεί να αφοσιώνεται στο έργο του. Γνωστά του έργα: Η δίκη, Ο Πύργος, Η μεταμόρφωση. Σχεδόν σε όλα κυριαρχεί το αίσθημα της αγωνίας και της καταπίεσης του σύγχρονου ανθρώπου και οι ήρωες του είναι συνήθως εγκλωβισμένοι σε παράλογα περιβάλλοντα και καταστάσεις. Οι αναλύσεις επί των έργων του, όπως και η έκδοσή τους, έγινε μετά τον θάνατό του και τότε είναι που η φήμη του έφτασε στο απόγειό της. Έπασχε από φυματίωση και πέθανε το 1924.Φραντς Κάφκα
-Σαν σήμερα το 1908 ο Ιταλός αρχαιολόγος Λουίτζι Περνιέρ ανακαλύπτει τον «Δίσκο της Φαιστού» στην Κρήτη, ο οποίος φαίνεται να τοποθετείται χρονολογικά στον 17ο αιώνα π.Χ. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό και έχει σχέδια από 241 σύμβολα (Γραμμική Α') αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί παρά τις προσπάθειες από την επιστημονική κοινότητα. Βρίσκεται στο Μουσείο Ηρακλείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουAbout Me Σοφία Τατίδου - Φιλόλογος και Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών (ΑΠΘ) στη Σύγχρονη Ιστορία. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: γλώσσα, πολιτική και εξουσία, μελέτη του φύλου, κοινωνική ιστορία και κοινωνικά κινήματα. Mπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της παρακάτω φόρμας, τοποθετώντας τα στοιχεία σας. Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

Φόρμα επικοινωνίας:

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *