Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2017

Φιλολογική τηλεόραση

Πολλά έχουν ειπωθεί για την τηλεόραση: 
"Εκείνο που κυρίως καταναλώνουν σήμερα οι άνθρωποι είναι τη-λε-ό-ρα-ση. Και μέσα από την τηλεόραση καταναλώνουν, δι' αντιπροσώπου, τη φαντασίωση μιας ζωής που θα ήταν λεφτά, σεξ, εξουσία και βία." - Κορνήλιος Καστοριάδης 

"Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση." - Umberto Eco 

"Η τηλεόραση έχει τεράστια ευθύνη στο μούδιασμα των πνευματικών και ηθικών ικανοτήτων των σύγχρονων ανθρώπων, επειδή είναι όργανο εξουσίας και καθαυτό εξουσία η ίδια." - Πιερ Πάολο Παζολίνι 

 ...ωστόσο υπάρχει και αυτό που λέμε "εκπαιδευτική τηλεόραση", γι αυτό παρακάτω γίνεται μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα πιο αξιόλογα* βίντεο που αφορούν τη φιλολογία: συνεντεύξεις, εκπομπές, ταινίες... και η λίστα ανανεώνεται συνεχώς (για να δείτε το περιεχόμενο της λίστας, επιλέξτε τις τρεις γραμμές πάνω αριστερά και διαλέξτε το βίντεο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε).

*Τονίζεται: αξιόλογα. Εδώ ΔΕΝ θα βρείτε βίντεο που αφορούν "τη μαγεία, τους θρύλους, τα μυστικά, τις συνωμοσίες, το μοναδικό, ανεπανάληπτο και ανεξήγητο" γύρω από το ελληνικό τάχα φαινόμενο. 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

About Me Σοφία Τατίδου - Φιλόλογος και Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών (ΑΠΘ). Ερευνητικά ενδιαφέροντα: γλώσσα, πολιτική και εξουσία, κοινωνική ιστορία και κινήματα. Mπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω της παρακάτω φόρμας, τοποθετώντας τα στοιχεία σας. Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.

Φόρμα επικοινωνίας:

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *